Onze organisatie

Wij zijn een groep mensen die iedere week 2 uren samen komen repeteren en werken aan een volgend programma. Wij vormen een team van verschillende leeftijden. Na de repetitie genieten diegenen die nog willen na met een glaasje en een babbeltje. Minstens 1 keer per jaar proberen wij een mooi programma te brengen en regelmatig proberen wij ook enkele keren op te treden zoals in oa een kerkviering, de mis met Kerstmis ...

Zanggroep Aveland is een zangvereniging, opgericht in juli 1967. Momenteel bestaat ons gemengd koor uit 42 zingende leden, die elke week op dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur samen repeteren. Deze repetities gaan door in lokaal 6 van het Parochiecentrum St-Stefanus, Dorpsstraat 35 te Hoeselt. De repetities stoppen om 22:00 uur, maar daarna is er nog ruim de tijd om, met een glaasje, een babbeltje te slaan met de vrienden uit het koor.

We trachten elk jaar minstens één concert te organiseren in eigen beheer, maar ook daarbuiten krijgen we nog ruimschoots de kans om onze muzikale kwaliteiten te laten horen in uitvoeringen tijdens misvieringen, concerten buiten de gemeente, en af en toe ook met een gesmaakt optreden in het buitenland.

Echte muzikale kennis is niet vereist om toe te treden tot de vereniging. Kunnen zingen is de enige vereiste. Enige twijfel ? Kom gewoon eens naar een repetitie en kom eens zien en luisteren hoe dat in zijn werk gaat. Laat ons even weten dat ge komt, dan zullen we u opwachten.

Ook mensen die een minder goede stem hebben, maar graag zouden willen toetreden tot ons technisch team, zijn van harte welkom. Bij concerten zijn al onze zangers en zangeressen immers gemobiliseerd, en is elke hulp welkom om andere taken uit te voeren.
Geïnteresseerd ? Laat het ons weten. We nemen wel contact met u op.

En wilt u gewoon eens komen luisteren op een van onze repetities ? Zonder verdere verbintenis ? Ook dan is iedereen welkom.