EN WAAROM WORD JIJ GEEN LID VAN AVELAND?

Dag muziekliefhebber,
Als je op TV of live een zangkoor hoort zingen, heb je ongetwijfeld al eens gedacht: ”Daar zou ik willen bij zijn.” Ja, waarom niet? Je denkt dan wel eens dat je niet kunt zingen. Je mag aannemen dat bijna iedereen kan zingen mits regelmatige oefening. “Oefening baart kunst” noemen wij dat. En waarom zou jij dan niet bij die grote groep horen?
“Ja, maar ik kan geen noten lezen”, zien we jou denken. Als je noten kunt lezen, is dat een pluspunt en graag meegenomen, maar in de meeste koren is dat geen voorwaarde om deel te nemen… ook niet bij onze Zanggroep Aveland. Dus, deze vrees mag je opbergen.
En nu ga je waarschijnlijk zeggen: ”Wanneer zou ik het wel doen? Ik heb het nu al veel te druk.” Als je lid wordt van een zangkoor, wordt wel verondersteld dat je ook regelmatig deelneemt aan de repetities. Dat doen wij elke dinsdagavond van 20u tot 22u, behalve tijdens de 2 zomermaanden juli en augustus.
Daarna kun je naar huis of je blijft nog wat bij de groep genieten van een glaasje. Tussendoor geven we ook nog twee à drie concerten per jaar. Moest je echter op een repetitie of een concert wegens omstandigheden niet kunnen aanwezig zijn, is er niemand die jou dat kwalijk neemt.
Het laatste tegenargument dat je nu nog kunt “uitspelen” is dat je niet weet welke stem je hebt. Ben ik een sopraan of een alt….en voor de mannen een tenor of een bas. Daarover moet jij je zeker geen zorgen maken. Na twee repetities weten wij dat en heb jij dat reeds zelf ondervonden.
Als je nu toch nog twijfelt, kom dan op een dinsdag om 20u eens luisteren op onze repetitie. Deze gaat door in het parochiaal centrum in de Dorpsstraat 35 te Hoeselt (ingang langs achter).
Wij wachten op jou.